Трудна работа. Убедиха се всички, които мислеха, че щом над 70%

...
Трудна работа. Убедиха се всички, които мислеха, че щом над 70%
Коментари Харесай

Като в приказките: Защо след главния прокурор и шефката на КЗК пожела безсмъртие?

Трудна работа.

 

Убедиха се всички, които мислеха, че щом над 70% от българите през 2020 година желаят оставката на основния прокурор Иван Гешев, значи въпросът е решен. Оказа се, че не става по този начин. Тогава близо 80 на 100 от хората желаеха оставката и на Борисов, само че той освен си доизкара мандата, само че през днешния ден напира още веднъж към властта.

.
Кашчей Безсмъртни...

 

Към „ клуба на Кашчей Безсмъртни “ преди ден се причисли и шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. Направи го с причини и обстоятелства.

С мразовит и безапелационен глас тя изясни, че антимонополната комисия работи с всички сили и разкритикува политиците, които нападали комисията, когато " нямат какво да кажат " и " все някой им е отговорен ". Ненкова не скри възмущението си от декларираното обществено предпочитание от страна на политици за промяна на членовете на регулатора, което издавало непознаване на закона. Затова им подсети, че през 2021 година (тогава управляваше ГЕРБ – б. р.) мандатът на комисията е бил продължен от 5 на 7 години. В Европейски Съюз бил даже 9 година, а в Съединени американски щати - неопределен. Схващате накъде бие госпожата… Вероятно чака да бъде подкрепена от ГЕРБ, от която партия синът й Александър Ненков бе народен представител и е претендент още веднъж да стане. Той е и от дейните бранители на Борисов, за каквото и да става дума.

 

По време на ръководството на обединението " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " бе изработен несполучлив опит с смяна в закона да се върне 5-годишният мандат и членовете на Комисия за защита на конкуренцията да бъдат заменени. Само че падна държавното управление, а Юлия Ненкова и сътрудниците й останаха непокътнати.

 

Оказва се, че да се стигне до сърцето на прокуратурата и Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се мине през комплицирани процедури: парламентарно болшинство, разискване в съответна комисия, промени в Конституцията и законодателството, координиране с Европейски Съюз, координиране с Конституционния съд, гласоподаване в парламентарна зала и прочие Досущ като: Има остров в океана, на този остров има дъб, под дъба е заровен сандък, в сандъка - заек, в заека - патица, в патицата - яйце, а в яйце - гибелта на Кошчей.

 

Статуквото си е опекло работата.

 

Но. Кашчей единствено наподобява несломим. Той има мощни врагове. Един от тях е грозната Баба Яга, която знае неговата загадка, споделя я с положителния левент и Кашчей към този момент е жертван.

 

Освен това поетът Христо Радевски е споделил: По-добре жив, в сравнение с вечен.

 

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР